çocuklar için tatlı ve pasta tarifleri

Sevimli kekler
Pratik Sevimli kekler Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik
4 adet yumurta
125 gram şeker
150 gram un
50 gram kakao
kabartma tozu
200 gram süzme yoğurt
100 ml krema
40 gram pudraşekeri
1 adet mut
100 gram antepfıstığı içi
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin. Yağlı kağıt yaydığınız dikdörtgen kalıba veya fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Keki ayılı kalıplarla kesin. Muzu el blenderinde püre haline getirin. Yoğurdu pudraşekeri ve krema ile çırpın. Bir kısmını ayırıp kalanını muzla karıştırın. Muzlu kremayı keklerin yarısının üstüne sürün. Kalanları da üstlerine kapatın. Sevimli kekleri servis tabağına alın. Ayırdığınız krema ile keklerin üzerine deldiğiniz şekilde kaş, göz ve elbiseyi andıracak şekiller yapın. Fıstık içlerini göz şeklinde yerleştirip servis yapın.
Gökkuşağı muhallebi
Pratik Gökkuşağı muhallebi Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
8 çorba kaşığı tozşeker
3 şeftali
nar taneleri
4 dilim ananas
2 çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı: Süt, şeker ve pirinç ununu bir tencereye aktarın. Çırpma teli ile ağır ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olmaya başlayınca tencereyi ocaktan alın. Şeftalilerin kabuğunu soyup içini ezerek püre haline getirin. İki kaşık şekeri ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ilınmış muhallebinin yarısını servis bardaklarına paylaştırın. Meyve pürelerini bardaklara ekleyip kalan muhallebiyi ilave edin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra üzerlerini nar taneleri ve ananas dilimleriyle süsleyin. Servis yapın.
Neşeli kurabiyeler
Pratik Neşeli kurabiyeler Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik
1 yumurta (oda ısısında)
150 gram tereyağı
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
1 paket tahta şiş
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 su bardağı un
300 gram hazır şeker hamuru
krema için: 1 yumurta akı
250 gram pudraşekeri
2 damla limon suyu
gıda boyaları
şeker hamurunu yapıştırmak için: yarım çay bardağı bal
Hazırlanışı: Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 15 dakika dinlendirin. Buğday nişastası serpiştirdiğiniz tezgah üzerinde hamuru 2 cm kalınlığında açın. Değişik kalıplarda istediğiniz şekillerde kesin. Alt taraflarından dikkatlice tahta şişleri geçirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Spatula yardımı ile kurabiyeleri üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın ve iyice soğuması için bekletin. Hazır şeker hamurunu gıda boyaları ile istediğiniz şekilde rendeledikten sonra, tezgah üzerinde ince açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalıplarla şeker hamurunu da kesin. Soğuyan kurabiyelerin üzerine bal sürerek şekerlemeleri yapıştırın. Krema için pudraşeker, yumurta akı ve limon suyunu mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Arzu ederseniz gıda boyası ile renklendirin. Yağlı kağıttan külah şekli vererek sıkma torbası hazırlayın. Akışı sağlayacak kısmın çok ince olmasına özen gösterin. Hazırladığınız kremayı sıkma torbasına doldurup şeker hamurunun üzerine istediğiniz şekli verin. 4-5 saat kadar kurumaya bırakın. Servis yapın
Benekli muffinler
Pratik Benekli muffinler Tarifi
Malzemeler: 4 kişilik2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
tuz
50 gram kakaolu fındık ezmesi
1 paket renkli şekerleme
1 paket tahta şiş
Hazırlanışı: Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın. Elde ettiğiniz hamuru kağıt kalıpların yarısına kadar doldurup fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Muffinlerin üzerine süsleme konusunda çocuğunuz size yardımcı olabilir. Şekerlemelerin bir yüzüne plastik bıçağın ucu ile kakaolu fındık ezmesi sürüp fırından çıkardığınız küçük keklerin üzerine yapıştırın. Kekleri tahta şişlere takıp dekoratif küçük, renkli saksıların içine yerleştirmesine yardım edebilirsiniz.
Top kek
Pratik Top kek Tarifi
Malzemeler: 18 adet
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
bir buçuk su bardağı un
üzerine: 1 kutu krema
3 çorba kaşığı pudraşekeri
renkli top şekerlemeler
Hazırlanışı: Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave ettikten sonra tüm malzemeyi iyice karıştırın. Küçük kağıt kek kalıplarını, dağılmalarını önlemek için muffin kalıplarının içine oturtun. Hazırladığınız harçtan kağıt kek kalıplarının içine üçer çorba kaşığı dolurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğine bakın. Eğer pişmediyse 5 dakika daha fırında tutup, çıkarın. Üzeri için krema ve pudraşekerini bir kasede karıştırın. Daha sonra bir sıkma torbasına doldurun. Top kekler ılındıktan sonra kremayı üzerine sıkın. Renkli top şekerlemelerle süsleyip, servis yapın
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder