Çocuklar için ilgi çekici yemekler

Miki Fare Şinitzel
Pratik Miki Fare Şinitzel Tarifi              
Malzemeler:  (1 Kişilik)
1 Tavuk Göğsü
2 Patates
1 Domates
1 Biber
1 Çorba Kaşığı Galeta Unu
3 Marul Yaprağı
5-6 Zeytin
Hazırlanışı: Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın.
Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.
Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.
Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur
 
 
Ayıcık
Pratik Ayıcık Tarifi
Malzemeler: (22 adet)
2 adet çiğ ekmek hamuru
1 adet yumurta akı
20 gram susam
20 gram haşhaş tohumu
3 adet yer fıstığı
3 adet fındık
Hazırlanışı:
Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın.
Yağlı kağıt yaydığınız fırın tepsisinde topları birleştirerek bir ayıcık yapın. Fındık ve fıstıkları bir miktar yumurta akı ile ayıcıkların üzerine yapıştırın.
Fındık ve fıstıklar ile kulak, ağız, burun ve göz yapıp 15 dakika bekletin. 200ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 20-25 dakika pişirin.
Kaynak: Mutfak Rehberi

Ekmek hamurunu 22 eşit parçaya ayırın. Parçaları top top yapıp üzerine yumurta akı sürün. 13 topu susama 9 topu haşhaşa bulayın..
Annelerin Rüyası
Pratik Annelerin Rüyası Tarifi
Malzemeler: (8 kişilik)
renkli şekerler
50 ml. çilek suyu
500 gram çilek
1 paket çilekli puding
500 ml. süt
1 paket 3 katlı kakaolu pastaban
Hazırlanışı:
• Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.
• Çilekli pudingi 500 ml. süt ile koyu bir kıvamda hazırlayın. Servis tabağına birinci katı koyun. Üzerine pudingi sürün. Kesilmiş çilekleri dizin. İkinci katıda aynı şekilde tamamlayıp, son katı da kapatıp ayırdığınız çilek ve şekerlerle süsleyin.
Kaynak: Mutfak Rehberi

Kakaolu pastabanın katlarını çilek suyu ile ıslatın. Çileklerin 10 - 12 tanesini süslemek için ayırıp kalanının saplarını ayıklayın. Büyüklüklerine göre ikiye kesin.
 
Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar
Pratik Çiçek kızlar ve sevimli tavşanlar Tarifi
Çiçek kızlar ve sevimli tavşan şekillerinden oluşan bu kurabiye tam çocuklarınıza göre. Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in tarifi...
Malzemeler: (40 adet)
250 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
aldığı kadar un
Süslemek için: Meyve şekerlemesi ve damla çikolata
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir kaba alın. Pudraşekeri ve mısır nişastasını ilave ederek karıştırın. Aldığı kadar unu da ekleyip iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlendirin. Un serpilmiş tezgah üzerinde 1 cm kalınlığında açın. Kalıplar yardımıyla çiçek ve tavşan şekilleri çıkarın. Meyve şekerlemesi ve damla çikolata ile hamurları süsleyip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Aşçının notu: kurabiyeleri arzu ettiğiniz farklı şekillerde hazırlayıp süsleyebilirsiniz.

Ton balıklı makarna
Pratik Ton balıklı makarna Tarifi
Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...
Malzemeler: 6 kişilik
200 gram ton balığı
yarım paket margarin
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram pendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet küçük boy domates
tuz, karabiber
Süslemek için: Havuç, siyah zeytin, kırmızı biber, patlıcan
Hazırlanışı:
Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızı biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin. Kırmızı biber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder